Το μαχαίρι Grand Chef Sujihiki 270mm φτιάχνεται στην πόλη του Sakai, γνωστή και ως η «η πόλη των μαχαιριών» λόγω της 600 ετων ιστορίας της στην κατασκευή σπαθιών και μαχαιριών. Κατασκευάζεται από ανοξείδωτο υψηλής σκληρότητας ατσάλι, από έναν από τους γνωστότερους κατασκευαστές Ιαπωνικών χειροποίητων μαχαιριών, τον Sakai Takayuki. Εχει λαβή Ιαπωνικού τύπου (Wa handle) από ξύλο Magnolia.

Το Sujihiki (slicer) είναι το ιδανικό μαχαίρι για την κοπή και φετάρισμα μεγάλων κομματιών ψημένων ή άψητων κρεάτων, μεγάλων ψαριών και αυτό που χρησιμοποιείται από τους Ιάπωνες Chef για Sashimi και Sushi. Η εξαιρετική κόψη του και το μέγεθος του επιτρέπουν την κοπή του κρέατος ή του ψαριού με μία κίνηση, μειώνοντας στο ελάχιστο την ζημιά στις ίνες και τα κύταρα και ελαχιστοποιώντας το χάσιμο των υγρών από τα ψημένα κρέατα βελτιώνοντας την τρυφερότητα και την υφή τους.

 

Δείτε όλα τα μαχαίρια.